Παραλίες Πλωμαρίου

Το Πλωμάρι φημίζεται για τις όμορφες και καθαρές παραλίες του.

Η παραλία «Άγιος Ισίδωρος» βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από το κέντρο του Πλωμαρίου στα ανατολικά πηγαίνοντας για Μυτιλήνη. Έχει πάρει το όνομα της από την εκκλησία του Αγίου Ισιδώρου που βρίσκεται στην περιοχή. Από το 1992 βραβεύεται ανελλιπώς με τη Γαλάζια Σημαία. Είναι η πιο δημοφιλής και mainsteam παραλία του Πλωμαρίου και ίσως και της Λέσβου. Έχει ψηφιστεί σε δημοσκόπηση στο διαδίκτυο ως έβδομη καλύτερη παραλία στην Ελλάδα. Παρέχει όλες τις υπηρεσίες και εκεί θα βρείτε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, beach bar, καφετέριες, bar, μίνι μάρκετ και καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων.

Η παραλία της «Μελίντας» βρίσκεται 6 χιλιόμετρα δυτικά του Πλωμαρίου και 3 χιλιόμετρα νότια του χωριού Παλαιοχώρι. Στην περιοχή θα βρείτε τρεις παραδοσιακές ταβέρνες που προσφέρουν και ενοικίαση δωματίων. Εκεί ξεχωρίζει ο μεγάλος βράχος στο δυτικό τμήμα της παραλίας. Είναι προορισμός για πολλούς ντόπιους από όσο το νησί και ξένους επισκέπτες και επίσης προσφέρεται για camping και γυμνισμό. Διατηρεί την παραδοσιακή και φυσική της ομορφιά.

Η παραλία «Αμμουδέλι» βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από την κεντρική πλατεία του Πλωμαρίου προς τα δυτικά στο δρόμο για Μελίντα. Εκεί θα βρείτε δυο ψαροταβέρνες, ένας παιδότοπο, ένα beach bar και ξενοδοχεία για τη διαμονή σας. Είναι μια μικρή γραφική παραλία που εδώ και δεκαετίες έχει φανατικούς θαυμαστές από όλο τον κόσμο.

Σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του Πλωμαρίου βρίσκονται οι παραλίες Έσο Πάπας που είναι αρκετά δημοφιλής με φόντο το μεγάλο κτήριο του παλιού ελαιοτριβείου και τα Πλακάκια που είναι πιο ήσυχη με τα χαρακτηριστικά κόκκινα μάρμαρα(βράχια) και τις πλάκες, ενώ δίπλα βρίσκεται το κτίριο του παλιού σαπωνοποιείου Μιχαλέλη.

Επίσης υπάρχουν κι άλλες μικρές παραλίες πιο απόμερες, οι περισσότερες είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος και βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου.

Παραλία Άγιος Ισίδωρος Πλωμάρι Λέσβου